PNE & EPTE

Percutane elektrolyse oftewel PNE en EPTE is een innovatieve fysiotherapeutische techniek. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een dunne naald en elektrische stroom om specifieke weefselstructuren onder echogeleiding te behandelen. Het wordt vaak toegepast bij musculoskeletale aandoeningen, met name bij peesontstekingen.

Voorafgaand wordt door middel van echografie gekeken of het peesweefsel is aangedaan en in welke mate het is aangedaan. Op basis hiervan wordt er een keuze gemaakt om dit gebied te behandelen met PNE of EPTE.

PNE zal voornamelijk worden toegepast wanneer er schade is in het peesweefsel, het kan zelfs kleine scheuringen verhelpen.

EPTE zal worden toegepast wanneer er op de echografie geen afwijkingen worden gevonden van het peesweefsel, maar dit wel de klachten veroorzaakt.

De procedure begint met het plaatsen van een dunne naald onder echogeleiding direct in het aangetaste weefsel, zoals een pees. Vervolgens wordt een milde elektrische stroom via de naald naar het doelgebied gestuurd. Deze elektrische stimulatie stimuleert verschillende fysiologische processen, waaronder de microcirculatie, het vrijkomen van groeifactoren en het herstel van beschadigde weefsels.

Één van de belangrijkste voordelen van PNE/EPTE is de gerichte behandeling van specifieke weefsels op een dieper niveau dan traditionele behandelingsmethoden. Door de elektrische stroom wordt de microcirculatie verbeterd, wat de zuurstoftoevoer en voedingsstoffen naar het beschadigde gebied bevordert. Dit kan leiden tot een versneld herstelproces.

Deze nieuwe techniek is veelbelovend bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder achillespeesklachten, tenniselleboog en peesontstekingen in de schouder. Het biedt fysiotherapeuten een effectieve en geavanceerde methode om specifieke weefselproblemen aan te pakken, met als resultaat een sneller herstel en verbeterde functionaliteit voor u.

Voordelen van PNE / EPTE bij Fysiotherapie Zandkamp

- Doelgerichte en weefselspecifieke behandeling

- Versneld herstelproces

- Pijnverlichting

PNE & EPTE bij Fysiotherapie Zandkamp.

Bent u geïnteresseerd in PNE en/of EPTE bij Fysiotherapie Zandkamp?