Fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist in bewegen en is speelt daardoor een cruciale rol bij het verminderen van pijn, het verbeteren van spierkracht en het herstellen van het bewegingsbereik na blessures, operaties of bij chronische aandoeningen. Alle klachten gerelateerd aan het bewegingsapparaat – van blessure tot ziekte tot revalidatie – kunnen door de fysiotherapeut behandeld worden.

Bij een eerste afspraak/intake zal er altijd eerst een gesprek over de klacht plaatsvinden. Vervolgens zal er een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd om te kunnen bepalen wat de oorzaak is van de klacht.

Bij Fysiotherapie Zandkamp worden er op maat gemaakte behandelplannen ontwikkeld die niet alleen gericht zijn op symptoombestrijding, maar ook op de persoonlijke onderliggende oorzaak van de klacht. Naast het behandelplan zullen ook de bevindingen van het onderzoek en het te verwachten beloop van de klacht besproken worden.

Door middel van oefeningen, mobilisatie en ook informatie bevorderen wij niet alleen het herstel, maar richten wij ons ook op het voorkomen van klachten in de toekomst.

Het uiteindelijke doel is het verbeteren van de levenskwaliteit, zelfstandigheid en terugkeer naar normale dagelijkse activiteiten.

Fysiotherapie aan huis

Een fysiotherapeutische behandeling aan huis kan (tijdelijk) noodzakelijk zijn, doordat u niet naar de praktijk kunt komen door een operatie die u bent ondergaan of door verminderde lichamelijke conditie.

Na het ondergaan van bijvoorbeeld een knie en heup operatie bent u vaak niet mobiel genoeg om naar een praktijk te kunnen, maar het is wel essentieel om zo snel mogelijk met de fysiotherapie te starten. In zo'n geval komen wij graag aan huis om alvast te starten met het behandeltraject en u te helpen/adviseren bij u dagelijkse routine.

Voor een fysiotherapeutische behandeling aan huis is het altijd van belang dat er een verwijzing van een huisarts of andere medische specialist is geschreven. Op deze verwijzing is het noodzakelijk dat er daadwerkelijk beschreven staat dat het gaat om fysiotherapie aan huis.

Fysiotherapie bij Fysiotherapie Zandkamp.

Bent u geïnteresseerd in fysiotherapie bij Fysiotherapie Zandkamp?