DryNeedling

Dryneedling is een techniek waarbij dunne naalden worden gebruikt om spieren te behandelen. Vaak wordt dit toegepast bij spierknopen / triggerpoints en kan het een efficiënte behandeltechniek zijn voor hoofdpijnklachten.

Spierknopen oftewel triggerpoints kunnen diverse klachten veroorzaken, als lokale pijn en verminderde bewegingsvrijheid. Ze ontstaan door overbelasting, slechte houding, stress of letsel. Door de verstoorde spierfunctie kunnen spierknopen leiden tot vermoeidheid en verminderde prestaties. DryNeedling richt zich op het deactiveren van deze spierknopen om symptomen te verlichten en de normale spierfunctie te herstellen.

Bij DryNeedling plaatst de fysiotherapeut een naald direct in de spier. Dit zorgt voor een kortstondige spiercontractie, welke voor spierontspanning zorgt. De behandeling heeft als doel lokale spierverkrampingen te doorbreken en de spierfunctie te herstellen.

Wanneer DryNeedling wordt toegepast zal dit meestal gecombineerd worden met andere behandeltechnieken en oefentherapie. Dit zal de algehele effectiviteit van de behandeling vergroten.

Bij Fysiotherapie Zandkamp wordt er ook gebruik gemaakt van het toepassen van DryNeedling onder echogeleiding. Het voordeel hiervan is de verbeterde precisie van de techniek. Door middel van echografie kan de naald exact worden geplaatst in het doelgebied, wat de effectiviteit vergroot. Hierdoor kunnen ook moeilijk te benaderen en/of diep gelegen spieren behandeld worden.

DryNeedling is over het algemeen een veilige behandeltechniek, mits dit wordt uitgevoerd door gecertificeerde fysiotherapeuten. Bij Fysiotherapie Zandkamp wordt er altijd gebruik gemaakt van steriele naalden en is er een grote hoeveelheid anatomische kennis om de techniek succesvol te kunnen toepassen.

Voordelen van DryNeedling bij Fysiotherapie Zandkamp

- Directe pijnverlichting

- Verbetering in flexibiliteit en mobiliteit

- Sneller herstel

- Specifieke aanpak

- Dieper en moeilijkere gelegen spieren aanprikken onder echogeleiding.

DryNeedling bij Fysiotherapie Zandkamp.

Bent u geïnteresseerd in dryneedling bij Fysiotherapie Zandkamp?